Verifică instalarea corectă a Consent Management V2 cu Google Analytics

Ai instalat recent bannerul de Consent Management? Vrei să te asiguri că funcţionează conform standardelor Google şi colectează datele corect? Google Analytics îţi pune la dispoziţie o metodă simplă şi 100% sigură pentru a verifica instalarea şi funcţionarea corectă a sistemului.

Verificarea Consent Management V2 cu Google Analytics

 

 1. Accesează în contul Google Analytics proprietatea pe care vrei să o verifici (site-ul tău).
 2. Navighează la Admin din partea stângă jos a ecranului.

  verifica-analytics-consent-mode-1


 3. Selectează Property Settings, apoi Data collections and modifications şi dă click pe Data Streams.
 4. Pe ecranul principal, dă clic pe numele proprietăţii tale (numele site-lui tău). Se va deschide o nouă fereastră cu detaliile proprietăţii numită Web stream details.

  verifica-analytics-consent-mode-2


 5. Apasă pe linkul Consent settings. Se vor afişa detaliile legate de semnalele de consimţământ primite de Google.
 6. Verifică dacă ambele opţiuni Ads measurement consent signals active şi Ads personalisation consent signals active au caseta de selectare din dreapta lor pe verde. Dacă da, atunci totul este OK.

  verifica-analytics-consent-mode-3

 

Explicaţii privind semnalele de Consent

 • Ads measurement consent signals active: indică dacă Google primeşte semnale de consimţământ pentru a măsura performanţa anunţurilor
 • Ads personalisation consent signals active: indică dacă Google primeşte semnale de consimţământ pentru a personaliza anunţurile afişate utilizatorilor

 

Notă. Este important de reţinut că semnalele de consimţământ pot dura 1-3 zile pentru a fi recepţionate şi validate de Google după instalarea sistemului de consent management. Fraza afişată în GA4 este: Set up your consent signals (it may take 48 hours for those updates to show up here)

 

Concluzie

Urmând paşii de mai sus, vă puteţi asigura că sistemul de consent management este instalat şi funcţionează corect, permiţând Google să colecteze date de la utilizatorii care au consimţit.

Te rugăm să verifici datele introduse

Trebuie să bifezi Nu sunt robot pentru a continua

Site-ul nu poate fi accesat
Site-ul pe care vrei sa il scanezi nu poate fi accesat. Verifica URL-ul introdus.
 
A intervenit o eroare necunoscută

A intervenit o eroare în sistemul nostru pe care nu o am putut să o identificăm. Specialiștii noștri au fost înștiințați și se vor ocupa de remedierea ei.

Ne cerem scuze pentru neplăcerea creată.